Mensen kunnen vaak meer dan ze denken

De held van de dag

‘Je bent nooit te oud om te leren’, roep ik regelmatig tijdens de trainingen en cursussen die ik aan mijn collega’s bij Feenstra geef. Dat bijleren is ook wel nodig in een vakgebied dat zo in beweging is als het onze. Het werk van de cv-monteurs wordt steeds complexer. Denk alleen maar aan thermostaten die online te bedienen zijn. Bij Feenstra zijn we er trots op dat we vakwerk leveren en dat we de techniek volledig beheersen. Daar hoort bij dat we met z’n allen voortdurend bijleren.

Niet alleen onze monteurs houden hun kennis graag up to date, ook onze klanten leren soms wat bij. Daar heb ik nog een leuk voorbeeld van.

Toen ik zelf nog servicemonteur was, vond er een grote stroomstoring plaats in Amsterdam. Van heel veel ketels waren de waakvlammetjes uit. Ik had een mevrouw van halverwege de tachtig aan de telefoon. Ze moest een vlizotrap op om bij de ketel te komen en het waakvlammetje aan te steken. Via de telefoon heb ik haar begeleid. Eerst vond ze het verschrikkelijk eng. Maar toen het eenmaal was gelukt, hoorde ik in haar stem hoe trots ze was.

Toevallig had ik daarna een andere mevrouw aan de telefoon. Ook uit Amsterdam, uit dezelfde straat, een paar huizen verderop. Ook zij was ontzettend bang en wist niet wat ze moest doen. Ik vertelde haar van de mevrouw bij haar in de straat die ik zojuist had geholpen. Zij is toen gekomen en heeft ook bij deze tweede mevrouw de waakvlam aangestoken. Ze was de held van de dag.

Zo zie je maar weer. Mensen kunnen en durven vaak veel meer dan ze denken. Als je er maar voor open staat.

Heeft uw cv ook een storing? Doorloop dan eerst onze handige tool om te kijken of u de storing zelf kunt oplossen.

Eerste Hulp Bij Storingtool

Emiel Kaslander

Meer van Emiel Kaslander

— Praktijkopleider

Emiel Kaslander is sinds 2009 Praktijkopleider bij Feenstra. In die hoedanigheid ziet hij wekelijks vele vakmannen van Feenstra langskomen, die bij hem de laatste stand van de techniek en de nieuwste ontwikkelingen komen ophalen. Niet alleen het educatieve gedeelte is tijdens de trainingen belangrijk, maar ook de interactie met de vakmannen zelf. Zo blijft hij op de hoogte van wat monteurs en klanten bezighouden en kan hij daar tijdens een volgende bijeenkomst verder op in spelen. Emiel is 40 jaar, 12 jaar getrouwd en heeft 2 lieve dochters. Emiel is iemand die slecht kan stilzitten, hij is altijd wel bezig. Van tuinieren tot mee naar de sportverenigingen van zijn de dochters. 

Emiel Kaslander

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.