Zonneboiler

Laat uw water opwarmen
door de zon

Advies aanvragen

Zonneboiler kopen

Om water te verwarmen, is energie nodig. Meestal komt die energie uit gas of stroom. Maar waarom zou u er de zon niet voor gebruiken? Met een zonneboiler van Feenstra bespaart u flink op uw energiekosten én helpt u mee aan een duurzame toekomst. Ook zit er een subsidie op zonneboilers, waardoor het nog aantrekkelijker wordt om een zonneboiler te kopen!

thema-zon Water verwarmen met een zonneboiler Advies aanvragen

Feenstra Zonneboiler SysteemtekeningWat is een zonneboilercombi?


Een zonneboiler verwarmt uw water door zonne-energie. Het apparaat bestaat uit een collector en een voorraadvat. Die collector ziet eruit als een groot dakraam en is gemakkelijk op het dak te monteren. Het voorraadvat komt bij uw combiketel te hangen.

Hoe werkt een zonneboiler?

De collector bevat een vloeistof. Zonlicht warmt deze vloeistof op, en die verwarmt vervolgens het water in het voorraadvat. Dit warme water stroomt dan via de cv-ketel naar de kraan. Is het water te koud, dan warmt cv-ketel het verder op.

Besparen op uw energiekosten met een zonneboiler

Omdat de zonneboiler het meeste werk doet, hoeft uw cv-ketel minder water te verwarmen. Zo bespaart u tot 60% op de kosten voor het verwarmen van het tapwater. Ook zal met een zonneboiler uw gasrekening flink dalen. Het geld dat u uitgeeft aan de boiler, verdient u dus direct terug. Bovendien is zonne-energie milieuvriendelijk. U draagt zo bij aan een schoner milieu.

Subsidie zonneboiler

Tevens is er een subsidie voor zonneboilers waar u recht op kunt hebben. Dat scheelt u tot € 1000,- aan investering. Om in aanmerking te komen voor de investeringssubsidie duurzame energie moet de zonneboiler voldoen aan enkele voorwaarden. Die leest u op de site van de Rijksdienst voor ondernemend Nederland.

besparen

Lagere energierekening met zonneboilers

Hoeveel kunt u jaarlijks besparen? Dat hangt af van de grootte van de zonneboiler. Met een kleine boiler is de besparing gemiddeld 190 m3 gas per jaar. Met een grotere kunt u al snel 270 m3 besparen. Bij de huidige gasprijs daalt uw jaarlijkse rekening daardoor met een bedrag tussen € 114,- en € 162,-. Besluit u om een zonneboiler aan te schaffen? Wij werken altijd met een all-in prijs. Dit is inclusief installatie van de zonneboiler en zonnecollector(en). Zo komt u nooit voor onverwachte kosten te staan.

ZONNEBOILER ADVIES AANVRAGEN

Het beste zonneboilersysteem volgens de Consumentenbond

Feenstra heeft onder andere de RemehaSOL 150SE-1S van Remeha, de Hrs200l/5,0 van HR Solar en Nefit’s SolarLine 1-120 II in haar assortiment. Onze adviseurs vertellen in een telefonisch gesprek graag welke zonneboiler het beste bij uw huis en situatie past. De Consumentenbond heeft deze zonneboilers in een laboratorium onderzocht. Gekeken is naar de werking van de collector, de prestatie van het voorraadvat en het installatie en onderhoudgemak. Alle systemen scoorden overall tussen de 7 en 8. Opvallend is dat op het gebied van installatiegemak alle toestellen een magere of ruime 6 scoren. Remeha is de nipte winnaar van de test met een overall 8. HR Solar’s Hrs200l/5,0 scoort het best op prestatie. Qua betrouwbaarheid scoren zowel de Remeha-boiler als Nefit’s SolarLine 120 de maximale score: een 10. Bekijk hier de resultaten van de Consumentenbond zonneboiler test.

Zonneboiler onderhoud

Een zonneboiler heeft relatief weinig onderhoud nodig. U kunt bij Feenstra een serviceabonnement voor zonneboiler onderhoud afsluiten, waarbij we één keer in de twee jaar de boiler controleren op de juiste werking en de vloeistofdruk in de boiler en collector wordt bijgevuld. Verder valt de collector buiten het abonnement. Onderhoud voor de zonneboiler is uitsluitend aan te schaffen als u ook een serviceabonnement voor uw cv-ketel bij Feenstra heeft. De kosten voor zonneboiler onderhoud zijn € 2,84 per maand. Wilt u een aanvullend serviceabonnement afsluiten voor uw boiler?