Btw-teruggave zonnepanelen

Als u als particulier zonnepanelen aanschaft, betaalt u daar btw over. Deze btw kunt u terugvragen bij de Belastingdienst. Gemiddeld levert dit onze klanten zo'n € 900,- voordeel op! Nog meer reden om over te gaan op groene energie met de subsidie voor zonnepanelen.

Btw-teruggave op zonnepanelen: waarom mag dat?

Op 20 juni 2013 heeft het Europese Hof van Justitie in het Fuchs-arrest beslist dat eigenaren van zonnepanelen, aangesloten op het net, btw-ondernemer kunnen zijn. Inmiddels heeft ook de staatssecretaris van Financiën dit ondernemerschap bevestigd. 

Als u door de staat als ondernemer wordt gezien, kunt u de btw op zonnepanelen terugvragen zonder gebruikelijke administratieve lasten die normaal gesproken horen bij het btw-ondernemer zijn. Het voordeel dat u ontvangt is afhankelijk van de hoeveelheid btw die u betaalt, gemiddeld toch al gauw € 900,-. Dit maakt de aanschaf van zonnepanelen nog interessanter!

Online advies zonnepanelen starten

De btw teruggave geldt niet alleen voor nieuwe zonnepaneleneigenaren: heeft u de zonnepanelen laten installeren na 20 juni 2013, dan heeft u met terugwerkende kracht nog recht op teruggaaf van de btw.

Deze btw kunt u zelf terugvragen bij de Belastingdienst. Vindt u dit te ingewikkeld of te veel tijd kosten, dan kunt u dit ook voor u laten doen. Alfa accountants en adviseurs kan de aanvraag voor btw-teruggave voor u regelen voor € 180,-. 

Samenwerking met Nuon in zonnepanelen

In samenwerking met Nuon biedt Feenstra u de btw-teruggaveservice. Hiermee vraagt u aan de hand van een stappenplan eenvoudig zelf uw btw terug. U kunt er ook voor kiezen de aanvraag voor u te laten uitvoeren.

Meer weten? Op de website van Nuon vindt u meer informatie.