Mechanische ventilatiebox vervangen

Bij reiniging mechanische ventilatiesysteem

Mechanische ventilatiebox vervangen

Maakt de ventilatiebox in huis veel lawaai en zuigt deze slecht af? En is de ventilatiebox ouder dan 15 jaar? Dan is het slim om deze te vervangen. Uit onderzoek van Stichting HIER klimaatbureau blijkt dat bij 2,2 miljoen huishoudens met mechanische ventilatie nog een oude (wisselstroom) ventilatiebox hangt. Deze box verbruikt ruim € 80,- per jaar aan stroom. Dat is meer dan de wasmachine en de koelkast bij elkaar! Een nieuwe, zuinige ventilatiebox verbruikt slechts € 8,- aan stroom per jaar.

Vervang uw ventilatiebox vanaf € 275,- gelijktijdig met het onderhoud aan uw ventilatiesysteem.

EENMALIG ONDERHOUD 

 SERVICEABONNEMENT

Voordelen vervangen ventilatiesysteem:

  • Bespaar op uw energierekening
  • Lager geluidsniveau
  • Gezonder binnenklimaat
  • Binnen 5 jaar terugverdiend
  • Verkrijgbaar met perilex of randaarde stekker
  • Verkrijgbaar met ingebouwde radiografische ontvanger (ook zonder)

Geld besparen en een frisser huis

In meer dan 90% van de huizen met mechanische ventilatie hangt nog een oude ventilatiebox uit de jaren tachtig of negentig. Mariken Stolk van Milieu Centraal: ‘Oude ventilatieboxen zuigen lucht minder goed af, kunnen veel lawaai maken en hebben een wisselstroomventilator die veel energie verbruikt.’ Een ventilatiebox is na 15 tot 20 jaar echt aan vervanging toe. ‘Een nieuwe box levert een frisser huis op en maakt minder geluid. Bovendien is een besparing mogelijk tot ongeveer 80 euro per jaar, doordat de wisselstroomventilator wordt vervangen door een gelijkstroomventilator. Die verbruikt veel minder energie.’

Vervang uw ventilatiebox tijdens het reinigen van uw ventilatiekanalen

Het vervangen van de ventilatiebox heeft het meeste effect wanneer ook de kanalen van uw ventilatiesysteem regelmatig worden gereinigd. Kies daarom voor een abonnement of eenmalige reiniging van uw ventilatiesysteem in combinatie met het vervangen van de box. Deze combinatie geeft u het beste rendement en een optimaal fris en gezond binnenklimaat.

Itho ventilatieZehnder ventilatieFeenstra vervangt uw huidige ventilatiebox (ongeacht welk merk) met de rode Comfofan S van Zehnder of de blauwe CVE ECO-RFT van Itho.


Heeft u interesse in het vervangen van uw ventilatiebox tijdens de reiniging van uw mechanische ventilatiesysteem? Het is uitsluitend mogelijk om uw ventilatiebox te vervangen, tijdens een onderhoudsbeurt van uw mechanische ventilatie. Het vervangen van uw ventilatiebox kan vanaf € 275,-.  U kunt op het aanvraagformulier aangeven wat voor type ventilatiebox u nu heeft:

  • Een Perilex stekker (5 pootjes) in combinatie met een 3-standenschakelaar
  • Een Perilex-stekker (5 pootjes) in combinatie met een 2-standenschakelaar (meerprijs: € 55,-)
  • Een Eurostekker (“normale stekker”) (meerprijs € 55,-)

EENMALIG ONDERHOUD 

SERVICEABONNEMENT

Heeft u al een abonnement bij Feenstra afgesloten? Neem dan contact op met onze klantenservice op tel. 088 - 8455 000 en informeer naar de mogelijkheden.

Feenstra Ventilatie steunt het LongfondsFeenstra strijdt mee voor het Longfonds

Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen. Voor en met iedereen. Feenstra strijdt mee. 

Kiest u voor een serviceabonnement of eenmalige reiniging van uw ventilatiesysteem bij Feenstra? 
Dan schenken wij 10 euro aan het Longfonds.

Deze actie loopt tot en met 31 december 2016.