Feenstra

Feenstra voorziet u van techniek die bij u past. Vervolgens kunt u erop rekenen dat die techniek goed blijft functioneren, dankzij regelmatig en betrouwbaar onderhoud. Als het er écht op aankomt, bij een storing of reparatie, is het goed om te weten dat u Feenstra overal in Nederland kunt vinden. Ook bij u in de buurt. Daardoor zijn we snel ter plaatse om u uit de problemen te helpen.

Neem contact op met Feenstra

Zodat de techniek precies doet wat ú wilt

We kunnen u alles vertellen over nieuwe mogelijkheden en innovaties, en dat doen we op een duidelijke en overzichtelijke manier. Het gaat er tenslotte vooral om wat al die techniek u oplevert aan comfort, veiligheid en besparingen. Van Feenstra mag u een eerlijk advies verwachten. Een advies waar uw woning of uw bedrijfspand beter van wordt. 

Ervaren vakmannen en jonge talenten

Feenstra heeft een lange en rijke geschiedenis. Sinds onze oprichting in 1947 is het vakmanschap dat Feenstra onderscheidt in de markt. We zijn dan ook trots op onze ruim 800 gecertificeerde adviseurs en vakmannen. Zij zijn het die al onze kennis en ervaring meedragen en dagelijks inzetten. Hun vertrouwde vakmanschap combineren we met een bedrijfsvoering die in alle opzichten up-to-date is. In totaal werken bij Feenstra ruim 1.500 mensen aan oplossingen om uw woning veiliger, comfortabeler en gezonder te maken. Het overdragen van expertise aan de nieuwe generatie monteurs is een essentieel onderdeel van onze bedrijfscultuur. Dit gebeurt door voortdurende bijscholing, interne opleidingen, goede begeleiding en door ervaring en jong talent aan elkaar te koppelen.  

Ook werken bij Feenstra?

Keurmerken

Of het nu gaat om beveiliging, energie, ventilatie of isolatie: onze dienstverlening en organisatie voldoen aan de hoogste standaarden. Daarvan getuigen onze vele certificeringen. De certificeringen die wij vermelden, zijn de belangrijkste uit een lange lijst die Feenstra bezit en beheerst.

certificeringen

Permanente opleiding

Wij hechten veel waarde aan het opleiden en verbreden van de expertise van onze medewerkers. In de interne permanente opleidingscentra vinden maandelijks verplichte bijeenkomsten plaats. Deze opleidingen zorgen voor goed geschoolde specialisten die kennis en ervaring hebben en die ook blijven ontwikkelen. Voordat nieuwe ontwikkelingen en producten op de markt worden geïntroduceerd door leveranciers en fabrikanten, worden deze eerst getest en besproken in de opleiding. Zo bent u zeker van kwaliteit.

MVO

Een veilige, gezonde en duurzame woonomgeving, voor iedereen in Nederland. Dat is onze ambitie. We zorgen dat we op dit vlak iedere dag beter presteren dan de dag ervoor. Onder meer door voortdurende opleiding en innovatie.

Dan doen we niet alleen binnen onze eigen organisatie, maar juist ook voor onze klanten en opdrachtgevers. Want dankzij ons vakgebied heeft ons werk een grote impact op bijvoorbeeld de totale CO2-uitstoot die onze klanten produceren. 

Lees meer 

Historie

Kachels werkten nog op steenkool en steenolie toen Feenstra als familiebedrijf werd opgericht. Dat was in 1947, in Sneek. Twaalf jaar later, in 1959, vond er iets ingrijpends plaats. Nabij Slochteren werd een gasbel ontdekt. Die ontdekking zou het begin betekenen van een nieuw tijdperk in Nederland. Ook voor Feenstra.

Lees hoe het verder ging

bad

Gebundelde krachten

Feenstra bestaat uit de gebundelde krachten van Bacol, Feenstra, Nuon Beveiliging en Isolatienet. De beveiligingstak voegde zich bij Feenstra in 1980. Sinds die tijd leveren we camerasystemen en complete beveiligingssystemen tegen inbraak en brand.

Per januari 2014 gingen Isolatienet en Bacol beide op in Feenstra. Isolatienet is sinds 1990 specialist op het gebied van (na-)isolatie voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Bacol Ventilatie is sinds 1992 dé specialist voor ventilatie en is marktleider op het gebied van installeren, verbeteren en onderhouden van ventilatiesystemen in woningen. We verzorgen de installatie van complete, geavanceerde woningventilatiesystemen, de aanbreng van rookgasafvoersystemen in de renovatie- en verbeteringsmarkt en het onderhoud van ventilatiesystemen.

Samen staan we voor meer dan 100 jaar ervaring in het leveren van producten en diensten om uw woning comfortabeler, veiliger, gezonder en duurzamer te maken.

Feenstra: facts & figures

  • 4 bestaande merken met samen meer dan 100 jaar ervaring gebundeld in 1 organisatie.
  • Het enige installatiebedrijf in Nederland met nationale dekking op het gebied van dienstverlening voor energie.
  • Echt landelijke dekking dankzij uitgebreide netwerk van vestigingen; korte responstijd en een dienstverlening die dag en nacht het hele jaar doorgaat.
  • Een van de grootste energieserviceorganisaties, met ongeveer 800.000 aangesloten huishoudens in Nederland.
  • Meer dan 800 gecertificeerde medewerkers.
  • Uitgebreid portfolio van producten en diensten, zodat u voor iedere vraag bij ons terecht kunt.

Vitaliteitsprogramma

Het welzijn van medewerkers is een belangrijk onderdeel voor een gezonde bedrijfsvoering. Bij Feenstra vinden wij gezondheid, veiligheid en algehele welzijn van medewerkers een belangrijk speerpunt. Feenstra startte daarom vanaf juni 2015 met het energiemanagementprogramma “Vitaal op Reis”.

Partners van Feenstra

Feenstra werkt al jaren samen met diverse andere bedrijven. En daar zijn wij trots op.

burencollectief