Gashaard of moederhaard

Een gashaard of moederhaard heeft veelal een open verbrandingssysteem. Open toestellen zijn relatief vaak de oorzaak van koolmonoxide-incidenten. De reden hiervoor is dat open toestellen zuurstof onttrekken uit de ruimte waarin het toestel zich bevindt en koolmonoxide direct de woon- en leefruimte in kan komen. Feenstra ziet dit als een risico voor uw veiligheid en heeft daarom vanaf heden besloten geen open toestellen meer te plaatsen of te verkopen. Daarnaast worden servicecontracten voor een open toestel niet meer aangeboden. Wel biedt Feenstra eenmalige dienstverlening voor onderhoud of het verhelpen van een storing. Onderhoud en service aan open toestellen wordt geboden zolang er onderdelen beschikbaar zijn en de installatie voldoet aan de voorwaarden voor veiligheid en er een CO-melder aanwezig is of wordt geplaatst.

Onderhoud aan uw gashaard

Heeft uw open toestel een storing of reparatie nodig? Weet dan dat u altijd op Feenstra kan rekenen. Bel met onze Klantenservice: 088 8455 000. Liever overstappen op een veilig toestel? Kijk dan hier voor de mogelijkheden. Of lees meer over onze Service- & Onderhoudsabonnementen in onze brochure.

Gashaard: waar moet u rekening mee houden?

In de verbrandingskamer van de moederhaard of gashaard mogen geen sporen van roet of waterdruppels voorkomen. Dat duidt namelijk op een slechte verbranding. Gaat de afvoer van uw gashaard rechtstreeks naar buiten? Zorg dan dat de opening altijd vrij blijft.

Daarnaast trekt het systeem ook stof aan, wat op termijn tot problemen kan leiden. Met een jaarlijkse onderhoudsbeurt bent u verzekerd van een veilige gashaard die goed blijft werken. Bel hiervoor met: 088 8455 000.