Veel gestelde vragen isolatie

Lees hier de veel gestelde vragen + antwoorden over het isoleren van uw woning. Feenstra geeft als expert in isolatie graag antwoord op al uw vragen. Mocht u uw vraag niet beantwoord zien, kunt u altijd bellen met onze Klantenservice, tel: 088 - 8455 000.

Veel gestelde vragen isolatie

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie geeft nauwelijks overlast. Spouwmuurisolatie is binnen één dag aangebracht. Dat gebeurt van buitenaf.

Is uw woning gebouwd tussen 1930 en 1975? Dan is spouwmuurisolatie interessant voor u. Woningen van vóór 1930 hebben vaak geen spouwmuur. Woningen van na 1975 hebben vaak al spouwmuurisolatie.

De kosten van spouwmuurisolatie hangen af van het product dat onze adviseur voorstelt. Als we uitgaan van het product met de beste prijs/prestatie-verhouding dan moet u rekenen op een bedrag vanaf € 15,90 per m2, excl. 6% btw. Vaak zijn er nog andere dingen van invloed op de prijs, zoals eventuele kruipruimteventilatie en de diepte van de spouwmuur. Onze adviseur kan voor u vrijblijvend een offerte op maat maken.

Vloerisolatie of isolatie in de kruipruimte brengen wij vanuit de kruipruimte aan. Dit werk is in één dag klaar. Als bij vloerisolatie Polyurethaan schuim wordt gebruikt, dan is dat kort te ruiken.

Bodemisolatie is interessant als u last heeft van vocht in uw kruipruimte. Uw kruipruimte moet minimaal 30 centimeter hoog zijn. We meten van de bodem tot de onderkant van de balken.

Het is in eerste instantie van belang dat uw woning een kruipruimte heeft. Uw kruipruimte moet voor vloerisolatie minimaal 50 centimeter hoog zijn.

Uitgaande van isolatie met Polyurethaan, dan moet u rekenen op een prijs van ongeveer € 29,35 per m2 (excl. 6% btw) voor een betonnen vloer. Voor een houten vloer ligt de prijs ongeveer op € 33,00 per mexcl. 6% BTW. Vaak zijn er nog andere dingen van invloed op de prijs, zoals de dikte van de isolatielaag en de lengte van de funderingen die meegeïsoleerd worden. Onze adviseur kan voor u vrijblijvend een offerte op maat maken.

Het aanbrengen van dakisolatie is geen grote verbouwing. Bij een dak van gemiddeld 60 m2 kunnen de werkzaamheden in één dag worden afgerond.

In de meeste gevallen is het mogelijk een dak te isoleren. Daken kunnen zowel aan de buitenkant als van binnen geïsoleerd worden. Voor woningen geldt wel dat wij uitsluitend woningen met een schuin dak isoleren. Dit doen wij aan de binnenzijde. Let er wel op dat u de juiste platen en afwerkingen kiest.

De prijs voor het aanbrengen van dakisolatie is afhankelijk van de gekozen dikte van het materiaal en de afwerking aan de buitenzijde van de isolatie. Isolatiemateriaal met een gemiddelde dikte en afwerking komt ongeveer op zo'n € 48,00 per mexcl. btw.

Ja, voor na-isolatieproducten zoals spouwmuur, vloerisolatie en dakisolatie is het verlaagde btw-tarief ook in 2015 nog van toepassing.

Naast de btw-verlaging voor energiebesparende maatregelen zijn er vanuit verschillende gemeenten en provincies subsidieregelingen. Op www.energiesubsidiewijzer.nl kunt u zien of dat binnen uw gemeente of provincie het geval is. Heeft u na het lezen van de informatie over de subsidiewetgeving nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 088 - 8455 000.