Veel gestelde vragen huisbeveiliging

Lees hier de veel gestelde vragen + antwoorden over huisbeveiliging, alarmsystemen en camerabewaking. Feenstra geeft als expert in beveiliging graag antwoord op al uw vragen. Mocht u uw vraag niet beantwoord zien, kunt u altijd bellen met onze Klantenservice, tel: 088 - 6660666.

Veel gestelde vragen alarmsysteem

Bel gerust met onze adviseurs van Feenstra Huisbeveiliging via het telefoonnummer 088-6660660.

Ja wij hebben voor u alle handleidingen overzichtelijk op een pagina ondergebracht. Hier vindt u de handleidingen.

Het alarmsysteem van Feenstra beschikt over een virtuele meldkamer en een bemande meldkamer (Alarm Control Nederland B.V.). Beiden zijn voorzien van de meest geavanceerde technieken. Bij de CameraCompleet en CameraDeluxe pakketten wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van een virtuele meldkamer.

Nee, maar voor advies hierover kunt u bellen met onze adviseurs van Feenstra Huisbeveiliging via het telefoonnummer 088-6660660.

Feenstra is een BORG-erkend bedrijf, dus dat is zeker mogelijk. Wel is het afhankelijk van uw situatie en alarmsysteem. Bel gerust met onze adviseurs van Feenstra Huisbeveiliging via het telefoonnummer 088-6660660. Zij helpen u hier graag mee verder.

Wij adviseren altijd om rookmelders te plaatsen. Sinds 2003 is het in nieuwbouwwoningen zelfs wettelijk verplicht. Op iedere verdieping waar mensen slapen en in de centrale hal moeten rookmelders aanwezig zijn. Indien u een alarmsysteem heeft, dan kunt u kiezen voor daarbij passende rookmelders die ook worden aangesloten op het alarmsysteem (en meldkamer). In het geval er rook gesignaleerd wordt, ontvangt u en/of de meldkamer een melding.

Batterijen gaan gemiddeld 2 tot 4 jaar mee en zijn heel eenvoudig te vervangen. Deze kunt u bestellen door te bellen met onze adviseurs van Feenstra Huisbeveiliging via het telefoonnummer 088-6660660. U kunt uw batterijen ook bestellen via uw persoonlijke Mijn.Feenstra.com op onze website. 

Via https://mijn.feenstra.com kunt u de batterijen bestellen die geschikt zijn voor uw alarmsysteem. Gaat u liever zelf naar de winkel? Dan vindt u op deze pagina over batterijen welk soort batterijen geschikt zijn voor uw componenten. 

Klik hier voor de handleidingen voor het vervangen van de batterijen van de componenten van uw alarmsysteem.

De meeste alarmmelders van Feenstra zijn huisdiervriendelijk en reageren niet op dieren die lichter zijn dan 36 kilo en niet boven de 1 meter uitkomen. Boven de 1 meter reageert de melder niet tot een gewicht van 18 kilo. Heeft u een gesprek met een van onze adviseurs, geef dan aan dat u huisdieren heeft.

Alle Feenstra Huisbeveiliging melders maken gebruik van een speciaal voor beveiligingsapparatuur gereserveerde frequentie: 868 MHz frequentie. Deze frequentie is ongevoelig voor storingen van andere apparatuur.

Nee, want de componenten communiceren via een gecodeerd signaal.

Waarschijnlijk moet de batterij vervangen worden. Deze kunt u bestellen door te bellen met een van onze adviseurs van Feenstra Huisbeveiliging via het telefoonnummer 088-6660660, of via uw persoonlijke Mijn.Feenstra.com op onze website.

Feenstra Beveiliging is sinds 1984 een landelijk opererend beveiligingsbedrijf. Feenstra Beveiliging is op zowel de particuliere markt als op de zakelijke markt actief. De beveiligingssystemen van Feenstra Beveiliging zijn REQ gecertificeerd.

U kunt het abonnement schriftelijk opzeggen door een email te sturen naar info.beveiliging@feenstra.com. U dient hierin de postcode en het huisnummer te vermelden van het pand waar het alarmsysteem zich bevindt. Daarnaast dient u uw klantnummer te vermelden in de email in verband met de verificatie van uw gegevens.

Voor het maken of het verzetten van een installatie-afspraak kunt u telefonisch contact opnemen met een van onze adviseurs van Feenstra Huisbeveiliging via het telefoonnummer 088-6660650. Gemaakte afspraken voor een bezoek van de monteur kunnen tot 48 uur voor de afspraak kosteloos worden verzet of geannuleerd.

Ja, in principe kan dat. Neemt u in dat geval contact op met onze klantenservice voor de procedure en kosten, zij zijn bereikbaar via het telefoonnummer 088 - 6660600.

U kunt dit doorgeven aan de klantenservice via het telefoonnummer 088-6660660. U dient zelf de alarmsysteem te demonteren en mee te nemen. Onze monteur zal het alarmsysteem in uw nieuwe huis installeren. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

De lekkagemelder en de rookmelder werken altijd. Ook als u thuis bent. Bij de overige melders kunt u zelf instellen welke componenten er in werking moeten zijn wanneer u thuis bent.

Ja. In de huiscentrale (onderdeel van het Feenstra alarmsysteem) is een zeer luide sirene ingebouwd (104 decibel). De sirene kunt u eenvoudig in- of uitschakelen via de virtuele meldkamer. U kunt dan kiezen voor een stil alarm of voor een luid alarm.

Bij een alarmmelding wordt er een automatische waarschuwing gestuurd naar de door u opgegeven contactpersonen. Indien de door u aangewezen contactpersonen iets verdachts signaleren, kunnen zij direct contact opnemen met politie of brandweer. Uiteraard alleen in de gevallen wanneer zelf ingrijpen niet mogelijk is.

De lekkagemelder en de rookmelder werken altijd. Ook als u thuis bent. Bij de overige melders kunt u zelf instellen welke componenten er in werking moeten zijn wanneer u thuis bent.

Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice via het telefoonnummer 088-6660660.

Op dit moment wordt Feenstra Huisbeveiliging alleen in Nederland geleverd. Wel kunt u overal in Europa gebruik maken van de diensten die Feenstra Beveiliging biedt. Hiervoor heeft u nodig: een Nederlands telefoonnummer om meldingen te ontvangen, een Nederlands bankrekeningnummer om het abonnement te betalen en een werkende internetverbinding in het buitenland om het alarmsysteem te laten werken.

Feenstra Huisbeveiliging beschikt over een noodstroomvoorziening. Wanneer er onverhoopt een stroomstoring is dan blijft het alarmsysteem werken en blijft het alles registreren. Dit geldt ook in het geval van een internetstoring. Wanneer de storing voorbij is, dan worden de meldingen zichtbaar in de virtuele meldkamer.

Nee, dit pakket wordt niet meer aangeboden. Bent u reeds klant en u heeft vragen over uw huidige Doe-het-zelf beveiligingspakket, dan kunt u contact opnemen met de klantenservice via het telefoonnummer 088-6660660.

Veelgestelde vragen alarmsysteem met virtuele meldkamer

De door u opgegeven contactpersonen ontvangen een melding wanneer het alarmsysteem alarm geeft. Wanneer deze contactpersonen iets verdachts signaleren kunnen zij direct contact opnemen met de politie of brandweer. Uiteraard alleen wanneer zelf ingrijpen niet mogelijk is.

Als u 5 keer uw wachtwoord verkeerd heeft ingevoerd dan kunt u na 30 minuten weer een poging doen om in te loggen.

Uw waarschuwingsadressen zijn eenvoudig aan te passen wanneer u inlogt in uw persoonlijke beveiligingsomgeving.

Uw telefoongegevens zijn eenvoudig aan te passen wanneer u inlogt in uw persoonlijke beveiligingsomgeving.

Nee. Voor het abonnement op uw persoonlijke beveiligingsomgeving betaalt u een vast bedrag van € 0,53 per dag, ongeacht het aantal alarmmeldingen per SMS, telefoon of e-mail. Een apart abonnement is dus niet nodig.

Ja. U kunt het systeem in- en uitschakelen door het sturen van een SMS-bericht. Ook is het systeem te bedienen via de virtuele meldkamer, uw persoonlijke Feenstra beveiligingsomgeving op het internet of de Feenstra Veilig app.

U kunt maximaal 16 componenten aansluiten op de virtuele meldkamer.

Ja. Overal waar u toegang heeft tot het internet, kunt u het alarmsysteem via de virtuele meldkamer bedienen.

Bij een alarmmelding wordt er een automatische waarschuwing gestuurd naar de door u opgegeven contactpersonen. Indien de door u aangewezen contactpersonen iets verdachts signaleren, kunnen zij direct contact opnemen met politie of brandweer. Uiteraard alleen in de gevallen wanneer zelf ingrijpen niet mogelijk is.

De later bestelde componenten zullen geïnstalleerd worden door een van onze Feenstra veiligheid monteurs.

Wanneer u uw afstandsbediening bent kwijt geraakt dan is het aan te raden om deze te verwijderen uit Mijn.Feenstra.com, uw persoonlijke beveiligingsomgeving op het internet. In het geval u de afstandsbediening terug heeft gevonden, kunt u deze eenvoudig zelf opnieuw aanmelden op het alarmsysteem.

Ja, uw gegevens zijn veilig. De website van de virtuele meldkamer is beschermd middels SSL (Secure Socket Layering) dit zorgt ervoor dat toegang van buitenaf onmogelijk is.

U kunt het abonnement schriftelijk opzeggen door een email te sturen naar info.beveiliging@feenstra.com. U dient hierin de postcode en het huisnummer te vermelden van het pand waar het alarmsysteem zich bevindt. Daarnaast dient u uw klantnummer te vermelden in de email in verband met de verificatie van uw gegevens.

Bij beëindiging van het abonnement op de virtuele meldkamer, vervallen de dienstverlening en de bedieningsmogelijkheden via de virtuele meldkamer en de Feenstra Veilig app. Het alarmsysteem kan dan alleen lokaal een alarm geven. Er zal geen melding meer worden gemaakt.

De hoofdcontractant is de persoon die het abonnement heeft afgesloten op de meldkamer. Gegevens van deze persoon kunt u niet wijzigen via de virtuele meldkamer maar alleen rechtstreeks via Feenstra Beveiliging via het telefoonnummer 088-6660666 of stuur een e-mail naar info.beveiliging@feenstra.com. De hoofdcontactpersoon is de persoon die verantwoordelijk is voor het beheer van de contactpersonen binnen de meldkamer.

Voor vragen over de werking van het systeem kunt u contact opnemen met onze klantenservice via het telefoonnummer 088-6660666.

Mocht dit probleem zich voordoen dan kunt u contact op te nemen met onze klantenservice via het telefoonnummer 088-6660666.

Ja. De sirene kunt u eenvoudig in- of uitschakelen via de virtuele meldkamer. U kunt tevens kiezen voor een stil alarm of voor een luid alarm.

Heeft u vragen over garantie dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via het telefoonnummer 088-6660666.

Bij een alarm worden de door u opgegeven contactpersonen op de door u ingegeven volgorde benaderd. Wanneer een contactpersoon niet reageert, dan wordt binnen enkele seconden automatisch de volgende persoon op de lijst gecontacteerd. Dit geldt voor zowel de virtuele meldkamer als voor de bemande meldkamer. 

Nee. Er zit geen BORG-certificaat bij het systeem dat is aangesloten op de virtuele meldkamer. Het BORG-certificaat zit wel op de alarmsystemen: AlarmRoyaal, AlarmDeluxe en AlarmDeluxeHybride (voor het midden- en kleinbedrijf).

Veelgestelde vragen alarmsysteem met bemande meldkamer

Wanneer u uw afstandsbediening bent kwijt geraakt dan is het aan te raden om deze te laten verwijderen uit uw alarmsysteem. Dit kunt u doen door contact op te nemen met onze klantenservice via het telefoonnummer 088-6660660.

Dit is per alarmsysteem verschillend. AlarmCompleet is uit te breiden tot maximaal 32 componenten en alarmsysteem AlarmRoyaal is maximaal uit te breiden tot 50 componenten.

Uw telefoongegevens zijn eenvoudig te wijzigen door contact op te nemen met onze klantenservice via het telefoonnummer 088-6660660.

Om uw waarschuwingsadressen te wijzigen kunt u telefonisch contact opnemen met onze klantenservice via het telefoonnummer 088-6660660.

Voor vragen over de werking van het systeem kunt u contact opnemen met onze klantenservice via het telefoonnummer 088-6660660.

Bij een alarmmelding worden de door u opgegeven contactpersonen op de door u ingegeven volgorde benaderd. Wanneer een contactpersoon niet reageert, dan wordt binnen enkele seconden automatisch de volgende persoon op de lijst gecontacteerd. Dit geldt voor zowel de virtuele meldkamer als voor de bemande meldkamer.

Nee, voor het abonnement betaalt u een vast bedrag per maand, ongeacht het aantal alarmmeldingen per sms, telefoon of e-mail. 

Bij de bemande meldkamer ontvangen de door u opgegeven contactpersonen een melding. Indien de situatie hierom vraagt waarschuwen wij direct de hulpdiensten. Indien u aangemeld bent bij een virtuele meldkamer dan zult u zelf de politie of brandweer moeten alarmeren. De virtuele meldkamer zal dit niet automatisch voor u doen. 

Ja. U kunt het systeem in- en uitschakelen door middel van de Feenstra Veilig app, afstandsbediening of luxe afstandsbediening. 

Bij een alarmmelding wordt er een automatische waarschuwing gestuurd naar de door u opgegeven contactpersonen. Indien de door u aangewezen contactpersonen iets verdachts signaleren, kunnen zij direct contact opnemen met politie of brandweer. Bent u en de door u opgegeven contactpersonen onbereikbaar, dan kan de bemande meldkamer contact opnemen met politie of brandweer.

Heeft u vragen over garantie dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via het telefoonnummer 088-6660660.

U kunt het abonnement schriftelijk opzeggen door een email te sturen naar info.beveiliging@feenstra.com. U dient hierin de postcode en het huisnummer te vermelden van het pand waar het alarmsysteem zich bevindt. Daarnaast dient u uw klantnummer te vermelden in de email in verband met de verificatie van uw gegevens.

Veel gestelde vragen Feenstra Veilig app

Met de Feenstra Veilig app kunt u uw alarmsysteem in- of uitschakelen en kunt u het logboek van uw alarmsysteem inzien. Hier ziet u de status en wijzigingen van uw alarmsysteem in het verleden in terug. Indien u in het bezit bent van een bewegingsmelder met camera, dan kunt u de gemaakte beelden terug zien in de app.

Ja. Dit is mogelijk met de Feenstra Veilig app. 

U kunt maximaal 30 gebruikers aanmelden op de Feenstra Veilig app.

Als een medegebruiker tegelijkertijd inlogt, krijgt de andere gebruiker de onderstaande afbeelding te zien en zal worden afgemeld in de Feenstra Veilig app.

Feenstra Veilig app

Nee. De Feenstra Veilig app is alleen te downloaden voor de besturingssystemen Android en IOS. Voor smartphones met een Microsoft besturingssysteem is de Feenstra Veilig app helaas niet beschikbaar.

Nee. De Feenstra Veilig app is gratis te downloaden in de Appstore of Google Play.

Privacy zaken staan beschreven in de algemene voorwaarden. Zo heeft Feenstra geen toegang tot de beelden die door uw bewegingsmelder met camera zijn gemaakt.

Om uw wachtwoord te resetten kunt u contact opnemen met onze klantenservice via het nummer 088-6660660.

Wij adviseren u om de beelden die u wilt bewaren vanuit de Feenstra Veilig app op te slaan op uw smartphone. Op die manier heeft u altijd toegang tot de beelden.

Nee dit is niet mogelijk. De bewegingsmelder met camera zal alleen beelden maken en verzenden in het geval het alarmsysteem is ingeschakeld en er beweging wordt gedetecteerd.

Veel gestelde vragen beveiligingscamerasysteem

Dat is toegestaan als op de camerabeelden ook een deel van uw bedrijfspand of woning te zien is. Bijvoorbeeld de voorzijde van uw winkel of woning.

Beelden mag u in principe onbeperkt bewaren. De enige voorwaarde is wel dat u te kennen geeft dat er opnames gemaakt worden. Door het plaatsen van waarschuwingsstickers bijvoorbeeld en/of door een confrontatiemonitor bij de ingang van de winkel of woning.