Veel gestelde vragen cv-ketel

Lees hier de veel gestelde vragen + antwoorden over cv-ketels, cv-ketel storingen, koolmonoxide en cv-ketel onderhoud. Feenstra geeft als expert in verwarming graag antwoord op al uw vragen. Mocht u uw vraag niet beantwoord zien, kunt u altijd bellen met onze Klantenservice, tel: 088 - 8455 000.

Veel gestelde vragen cv-ketel

Dit is afhankelijk van uw wensen, uw leefomgeving en uw financiële mogelijkheden. Iedere situatie is anders en uiteraard kunnen situaties veranderen. Gebruik onze Ketelkiezer om de juiste ketel te vinden. 

Een ketel is een grote investering. Daarom kunt u bij Feenstra er ook voor kiezen om een ketel te huren. U betaalt dan een vast bedrag per maand. Vrijwel alle service- en onderhoudskosten komen voor rekening van Feenstra. U bent hiermee verzekerd van een goed werkende ketel. Als u vroegtijdig gaat verhuizen, moet u het huurcontract overdragen aan de nieuwe bewoners. Is dit niet mogelijk, dan kunt u de overeenkomst afkopen.  

Dit is afhankelijk van het merk en type van de cv-ketel, uw stookgedrag en de staat/conditie/onderhoudsgeschiedenis van de ketel. De economische levensduur van een ketel varieert van 12 tot 15 jaar.

Neem gerust contact op met Feenstra. Als u een contract heeft, helpen wij u zo spoedig mogelijk. Ook als u geen contract heeft, zullen wij onze uiterste best doen u zo snel mogelijk te helpen. Als blijkt dat de ketel niet meer te repareren is, zorgen wij dat er zo snel mogelijk een nieuwe ketel komt. U kunt ons bereiken op 088 - 8455 000 (lokaal tarief).

De plaatsing van een nieuwe ketel, de vervanging van de oude of de ombouw van een VR-ketel naar een HR-ketel vraagt om vakkennis en ervaring.

Feenstra kan u helpen uw nieuwe cv-ketel plaatsen. De cv-monteurs van Feenstra hebben de benodigde vakkennis en ervaring in huis om uw nieuwe cv-ketel efficiënt te installeren. Deze vakkennis en ervaring is bij Feenstra aanwezig door samenwerking met gerenommeerde ketelfabrikanten, jarenlange ervaring en volwaardige, up-to-date scholing. Daardoor kunnen wij uw cv-ketel plaatsen binnen één dag. Dat wil zeggen dat wanneer de Feenstra cv-monteur bij u op bezoek komt, hij normaal gesproken dezelfde dag nog uw cv-ketel geplaatst heeft. Zo doen we dat al jaren.

Maak vrijblijvend een afspraak
Weet u welk type cv-ketel u nodig heeft? En hoeveel warm water de ketel moet leveren? Onze adviseur kan u helpen bij het antwoord op deze vragen. Wanneer wij samen met u de juiste cv-ketel gekozen hebben, maken we een afspraak om deze cv-ketel te installeren. De Feenstra cv-installateur kan behalve uw cv-ketel ook uw gehele centrale verwarming aanleggen. Informeer naar de mogelijkheden, wij helpen u graag.

Meer weten over het plaatsen van een nieuwe cv-ketel?
Onze ervaren adviseur helpt u graag bij het plaatsen van uw cv-ketel. Hij komt vrijblijvend bij u thuis om uw wensen te bespreken. Ook bekijkt hij uw huidige situatie. Hierna geeft hij aan welke oplossing het beste bij uw situatie past. 

Maak direct een afspraak met een Feenstra adviseur en bel met 088 - 8455 000 (lokaal tarief).

Voor vrijblijvend advies over uw cv-ketel en cv-thermostaat kunt u terecht bij Feenstra. Onze specialisten kijken wat de beste mogelijkheden zijn voor uw huis en uw budget. Er zijn verschillende opties voor de cv-thermostaat. Bij iedere cv-ketel levert Feenstra een standaardthermostaat. U kunt ook kiezen voor meer comfort en bedieningsgemak met een klokthermostaat van een A-merk of een slimme thermostaat. 

Feenstra heeft meer dan 65 jaar ervaring op gebied van verwarmingen. U kunt bij ons terecht voor het aanleggen of vervangen van een volledige cv-installatie (bijvoorbeeld na een renovatie of bij nieuwbouw).

Meer weten over het aanleggen van centrale verwarming?
Feenstra adviseert u graag bij de aanleg van centrale verwarming. Onze adviseur komt vrijblijvend bij u thuis om uw wensen te bespreken. Ook bekijkt hij uw huidige situatie. Hierna geeft hij aan welke oplossing het beste bij uw huishouden past.

Maak afspraak met onze adviseur, bel met 088 - 8455 000.

Veel gestelde vragen storing cv-ketel

Dat is afhankelijk van het type abonnement dat u heeft bij Feenstra.

 • WarmteGarantie: Zowel voorrijkosten, arbeidsloon als materialen worden vergoed.
 • Service&Onderhoud: Voorrijkosten worden vergoed. arbeidsloon en materialen worden niet vergoed.
 • Geen abonnement: Dan rekent Feenstra € 45,- voorrijkosten plus € 16,75 per kwartier aan arbeidsloon en materialen volgens offerte. Deze tarieven gelden van 7.00 uur tot 19.00 uur op een doordeweekse dag. ’s Avonds, in het weekend en tijdens feestdagen gelden andere tarieven.

Neem contact op met Feenstra. Als u een contract heeft, wordt u zo spoedig mogelijk geholpen. Als blijkt dat de ketel niet meer te repareren is, zorgen wij dat er zo snel mogelijk een nieuwe ketel komt. U kunt ons bereiken op 088 - 8455 000 (lokaal tarief).

Als u voor 10:00 ’s morgens  contact met ons opneemt, helpen wij u dezelfde dag nog. In noodgevallen (bijvoorbeeld bij een gaslek) helpen we u altijd direct. Bij extreme drukte proberen we minder urgente storingen (zoals een lichte lekkage bij een radiator) op een later tijdstip uit te voeren. Zo kunnen we garanderen dat onze klanten niet zonder verwarming en warm water zitten.

Storing cv-ketel
Een storing aan uw cv-ketel komt altijd ongelegen. In sommige gevallen kunt u de storing zelf verhelpen, Bijvoorbeeld door uw cv-ketel bij te vullen. Of door uw verwarming te ontluchten. Is hiermee de storing nog niet verholpen? Neem dan contact op met Feenstra en er staat snel een cv-monteur bij u voor de deur.

http://youtu.be/kJeWgBor1CQ http://youtu.be/op1-6mfOrXE

Cv-ketelstoring voorkomen
Een storing aan uw cv-ketel kunt u in veel gevallen voorkomen door uw ketel goed te onderhouden. Onderhoud aan uw cv-ketel is belangrijker dan u misschien denkt. Een cv-ketel is een complex apparaat dat zonder regelmatig onderhoud onverwacht kapot kan gaan. Ook draagt regelmatig onderhoud bij aan de levensduur van uw cv-ketel en werkt de ketel er zuiniger door. Kortom: cv-ketelonderhoud is goed voor uw portemonnee én voor het milieu. Heeft u een ServiceAbonnement, dan komt Feenstra iedere twee jaar langs voor onderhoud aan uw cv-ketel.

Wat te doen bij een storing aan de cv-ketel?
Controleer eerst of:

 • de waterdruk voldoende is (tussen 1,5 en 2 bar) op de drukmeter;
 • de kamerthermostaat en/of ketelthermostaat voldoende hoog staat;
 • de waakvlam brandt; als dat niet het geval is, probeer de waakvlam dan aan te steken;
 • er een code verschijnt op het display (als u een moderne cv-ketel heeft die voorzien is van een elektronische ontsteking, verschijnt bij storing een code in het display; u kunt dan op de resetknop vóór op het toestel drukken);
 • de stekker in de wandcontactdoos zit;
 • de hoofdgaskraan/toestelkraan wel geopend is;
 • de zekering in de zekeringengroepenkast heel is;
 • de warmwaterkranen niet lekken.

Storing aan de cv-ketel nog steeds niet verholpen? 
Wij helpen u graag om dit samen met u op te lossen en eventueel een monteur te sturen. U kunt ons altijd bereiken op 088 - 8455 000 (lokaal tarief). Houd alle relevante informatie bij de hand als u ons belt. Dan kunnen wij u sneller van dienst zijn en u gerichter helpen.

Veel ketels hebben een zomerstand; hierbij geeft de ketel alleen warm water. Controleer goed of de ketel niet op de zomerstand staat. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan het zijn dat een kraan langdurig druppelt. De verwarmingsfunctie blokkeert in dat geval. 

Om dit te controleren raden wij aan om alle warmwaterkranen in huis kort open te zetten en vervolgens stevig dicht te draaien en hierna de ketel te resetten. Mocht dit niet werken, bel dan met de storingsdienst: 088 - 8455 000 (lokaal tarief).

Controleer eerst of de knoppen op de radiator wel goed open staan en draai deze eventueel verder open. Mocht dat niet werken. Probeer dan de radiatoren eerst te ontluchten. Bekijk de instructiefilm over hoe u kunt ontluchten.

http://youtu.be/op1-6mfOrXE

Uw cv-ketel bijvullen kunt u prima zelf. In deze video over cv-ketel bijvullen doen we het voor. Bij het bijvullen hoort ook het ontluchten van de verwarming. Ook dat leggen we in de video uit.

http://youtu.be/kJeWgBor1CQ

Let op: Heeft u een ketel met een externe manometer, dan is het van belang om altijd de stekker van de ketel uit het stopcontact te halen als u gaat bijvullen. Heeft u de ketel bijgevuld tot 1,8 bar, wacht u dan nog 15 minuten voordat u de stekker weer in het stopcontact plaatst. Als u een ketel met een digitale manometer heeft, houd dan de stekker van de ketel in het stopcontact tijdens het bijvullen.

Storing niet verholpen? Bel 088 - 8455 000 en wij helpen u graag!

Een open (verbrandingen)toestel is een ketel of een geiser waarvan het vlammetje niet is afgesloten door een glazen plaatje. Open toestellen onttrekken zuurstof uit de ruimte waarin het toestel zich bevindt. Ventileren is altijd belangrijk (vooral in een ruimte met een open verbrandingstoestel), evenals goed onderhoud van het toestel.

Jaarlijks overlijden er mensen door koolmonoxidevergiftiging, of houden er ernstige gezondheidsklachten aan over. De oorzaak is meestal een slecht onderhouden open geiser, cv-ketel of gaskachel én te weinig ventilatie. Voorkom vergiftiging door koolmonoxide en neem op tijd de juiste maatregelen.

Onderhoud aan uw cv-ketel is belangrijker dan u misschien denkt. Een cv-ketel is een complex apparaat dat zonder regelmatig onderhoud onverwacht kapot kan gaan. Ook draagt regelmatig onderhoud bij aan de levensduur van uw cv-ketel en werkt de ketel er zuiniger door. Kortom: cv-ketelonderhoud is goed voor uw portemonnee én voor het milieu.

Wat kan er zonder regelmatig onderhoud stuk gaan aan uw cv-ketel?
Laatste ketelcontrole Mogelijke storingen
1 of 2 jaar geleden > Normaal gesproken geen
3 of 4 jaar geleden > Vervuilde warmtewisselaar
> Storingen en stijging van gasverbruik en energierekening
5 of 6 jaar geleden > Defecte automatische ontluchter
> Lekkage, verroesten van ketelonderdelen en hoge reparatiekosten
7 of 8 jaar geleden > Vervuilde ventilatie en luchtdrukschakelaar
> Verhoogde kans op storingen
> Stijging van gasverbruik en energiekosten
9 jaar of langer geleden > Storingen aan het elektronische gedeelte van de ketel
> Ketel doet het niet of nauwelijks meer

Feenstra is een van de grootste installatiebedrijven van Nederland en specialist in het uitvoeren van onderhoud aan cv-ketels. Door ons landelijke dekkende netwerk is er altijd wel een van onze monteurs bij u in de buurt.

Met een serviceabonnement bent u altijd verzekerd van service en onderhoud, voor een vast bedrag per maand. Elke twee jaar voert Feenstra grondig onderhoud uit aan uw cv-ketel. Mocht er onverhoopt toch een storing van de cv-ketel optreden, dan staan wij voor u klaar.

De cv-ketel bijvullen is nodig als de waterdruk te laag is. Dit kunt u aflezen van de meter op de cv-ketel. Controleer regelmatig of uw cv-ketel de juiste waterdruk aangeeft. U voorkomt hiermee mogelijke storingen. De waterdruk hoort tussen de 1 en 2 bar te zijn. Als de meter in het rode gedeelte staat, is de waterdruk te laag. Bij een ketel met een digitaal display verschijnt op het scherm een melding dat de waterdruk te laag is. Wanneer dit zo is, moet u de cv-ketel bijvullen. Bekijk hier ook de video over hoe u uw cv-ketel bijvult.

http://youtu.be/kJeWgBor1CQ

Dit verschilt per vestiging van Feenstra. U kunt een mail sturen naar het e-mailadres dat genoemd wordt bij het voorstel voor onderhoud. Schriftelijk kunt u dit ook bij de vestiging bevestigen op het genoemde adres. Uiteraard kunt u ook telefonisch contact opnemen. Als u op werkdagen tussen 08:30 en 16:30 contact opneemt met 088 - 8455 000, wordt u met uw lokale vestiging verbonden. Die kan dan een onderhoudsafspraak voor u bevestigen of wijzigen.

Wanneer u borrelende geluiden hoort uit (één van) uw radiatoren is het tijd de verwarming te ontluchten. Deze borrelende geluiden worden meestal veroorzaakt door luchtbellen in uw verwarming. De oplossing hiervoor is de verwarming ontluchten. Deze klus kunt u prima zelf uitvoeren. Deze video over verwarming ontluchten laat u zien hoe dat moet.

http://youtu.be/op1-6mfOrXE

Uw cv-ketel bijvullen kunt u prima zelf. In onderstaande video doen we het voor. Bij het bijvullen hoort ook het ontluchten van de verwarming. Ook dat leggen we in de video uit.

http://youtu.be/op1-6mfOrXE http://youtu.be/kJeWgBor1CQ

Let op: Heeft u een ketel met een externe manometer, dan is het van belang om altijd de stekker van de ketel uit het stopcontact te halen als u gaat bijvullen. Heeft u de ketel bijgevuld tot 1,8 bar, wacht u dan nog 15 minuten voordat u de stekker weer in het stopcontact plaatst. Als u een ketel met een digitale manometer heeft, houd dan de stekker van de ketel in het stopcontact tijdens het bijvullen.

Storing niet verholpen? Bel 088 - 8455 000 en wij helpen u graag!

Veel gestelde vragen onderhoud & serviceabonnement

Als u een nieuwe ketel bij Feenstra koopt, zorgen wij ervoor dat uw onderhoudscontract ophoudt vanaf het moment dat er een nieuwe ketel hangt. In de garantieperiode, meestal 2 jaar, komen wij bij storingen kosteloos langs. Het voordeel van een ketel via Feenstra kopen, is dat niet alleen de onderdelen onder de garantie vallen, maar ook de voorrij- en arbeidskosten.

Mocht u elders een nieuwe ketel hebben gekocht, dan dient u Feenstra hiervan op de hoogte te brengen. Uw onderhoudscontract zal dan opgezegd moeten worden. Alle serviceabonnementen hebben een minimale looptijd van 1 jaar. U heeft na de minimale looptijd van 1 jaar het recht het serviceabonnement per maand op te zeggen.

Standaard is dit per 24 maanden met een uitlooptijd van 3 maanden. U kunt er ook voor kiezen het onderhoud per 12 maanden te laten plaatsvinden. Bij enkele woningbouwverenigingen kan deze frequentie afwijken.

Feenstra incasseert vooraf op kwartaalbasis via automatische incasso. Het afgeschreven bedrag is dus gelijk aan 3 x het maandtarief.

De looptijd is minimaal 1 jaar. Het serviceabonnement wordt vervolgens met onbepaalde tijd verlengd. Na de minimale looptijd van 1 jaar is het serviceabonnement per maand opzegbaar. 

Kiest u voor WarmteGarantie, dan wordt dit abonnement na 15 jaar automatisch omgezet naar het Service & Onderhoud Basis serviceabonnement, incl. bijbehorend (lager) tarief.

Na de minimale looptijd van 1 jaar, kunt u het serviceabonnement per maand opzeggen. Wilt u opzeggen, klikt u hier voor de procedure.

Het is mogelijk het contract op een andere naam te zetten. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn bij een scheiding of in geval van een overlijden. Neemt u hiervoor contact op met onze Klantenservice, via het nummer 088 8455 000 (lokaal tarief).

Jaarlijks stijgen de prijzen in Nederland door prijsinflatie. Dit heeft ook effect op de kosten die Feenstra maakt.
Op basis van de gegevens die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bijhoudt, verhoogt Feenstra jaarlijks de tarieven van haar serviceabonnementen. Hiervoor gebruiken wij de indexreeks “Cao-lonen per uur, inclusief bijzondere beloningen, Bouwnijverheid” van het CBS.

Ja, Feenstra indexeert per 1 januari 2016 haar tarieven met 3% op service- en onderhoudsabonnementen (met uitzondering van ventilatie abonnementen).

Indexering van de abonnementstarieven is geen geldige reden om voortijdig uw contract op te zeggen. Zie artikel 7.3 in de voorwaarden voor Feenstra ServiceAbonnementen: ‘De overeengekomen Tarieven kunnen per 1 januari van een kalenderjaar worden aangepast. In beginsel zal het ServiceAbonnement Tarief worden aangepast op basis van de reeks “CAO-lonen per uur, inclusief bijzondere beloningen, Bouwnijverheid” van het CBS van het voorafgaande jaar.’ Uiteraard heeft u conform artikel 12.1 altijd het recht om na de minimale looptijd van 1 jaar het Service Abonnement per maand op te zeggen.

Veel gestelde vragen over koolmonoxide

Koolmonoxide (CO) is een levensgevaarlijk gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding van bijvoorbeeld aardgas, hout of benzine. Het is vooral zo gevaarlijk omdat je het niet ruikt, ziet of proeft. Een grote hoeveelheid koolmonoxide in de lucht leidt al snel tot flauwvallen en zelfs tot de dood als er niet snel wordt ingegrepen.

Een open (verbrandingen)toestel is een ketel of een geiser waarvan het vlammetje niet is afgesloten door een glazen plaatje. Open toestellen onttrekken zuurstof uit de ruimte waarin het toestel zich bevindt. Ventileren is altijd belangrijk (vooral in een ruimte met een open verbrandingstoestel), evenals goed onderhoud van het toestel.

Jaarlijks overlijden er mensen door koolmonoxidevergiftiging, of houden er ernstige gezondheidsklachten aan over. De oorzaak is meestal een slecht onderhouden open geiser, cv-ketel of gaskachel én te weinig ventilatie. Voorkom vergiftiging door koolmonoxide en neem op tijd de juiste maatregelen.

Er zijn signalen die bij u een alarmbelletje moeten laten afgaan. Bijvoorbeeld gasvlammen die oranje of gelig in plaats van blauw branden en ramen die beslaan. Of als u klachten heeft zoals vermoeidheid, hoofdpijn, verwarring, misselijkheid en hartritmestoornissen. Vaak denken mensen bij deze klachten niet meteen aan koolmonoxidevergiftiging. Neem bij twijfel direct contact op met Feenstra. 

Als er een gaslucht bij de ketel hangt, of uw koolmonoxidemelder gaat af, neem dan zo snel mogelijk contact op met Feenstra 088  8455 000. Dit soort meldingen hebben bij ons altijd voorrang.

Wat te doen: 

Bij gaslucht
- Zorg ervoor dat er geen open vuur in huis aanwezig is (sigaretten, kaarsjes, etc.).
- Sluit de gaskraan.
- Zorg voor frisse lucht in huis.
- Ga naar buiten.

Bij koolmonoxide
- Verlaat direct het huis en zorg ervoor dat niemand achterblijft.
- Neem direct contact op met Feenstra.

Alleen precies en veilig werken is goed genoeg. De uitvoering van onze werkzaamheden doen we conform strikte veiligheidsnormen. We werken met hoogwaardig gereedschap en altijd met de beste merken. Onze vakmannen weten waar ze het over hebben, leveren continu kwaliteit en zijn trouw aan de eisen die het werk stelt.

Dus vervangen we wat we moeten vervangen en controleren we altijd zorgvuldig ons werk. Want niet alleen zijn we zuinig op onze mensen, maar ook op onze klanten. Niet voor niets hebben we diverse certificeringen en zijn we aangesloten bij gerenommeerde branche organisaties.

Feenstra bestaat sinds 1947 en als marktleider o.a. in het bezit van de volgende certificeringen:

 • Als enige in Nederland in het bezit van OHSAS 18001 (gezondheid & veiligheid op  werkplek)
 • VCA –certicaat (veiligheid)
 • BRL 6000 (beoordelingsrichtlijnen uitvoering werk)
 • KOMO-instal-certificaat (elke installatie voldoet aan Nederlandse wettelijke eisen)

Dit laat zien dat onze dienstverlening en de organisatie van hoogstaand niveau zijn, hetgeen door de certificerende instanties keer op keer bevestigt wordt. Daarnaast volgen onze monteurs permanente opleidingen via onze interne opleidingscentra en worden verplicht elke maand bijeenkomsten te bezoeken omtrent scholing en nieuwe ontwikkelingen.

Als u een serviceabonnement bij Feenstra heeft, komen wij elke twee jaar uw cv-ketel controleren.
Wij controleren op de volgende punten:

 • Werking van de cv-ketel
 • Veiligheidsinspectie: fuctioneert de ketel nog naar behoren
 • Het uitvoeren van onderhoud/ reinigen van de cv-ketel
 • Het uitvoeren van rookgasanalyse / rendementsmeting
 • Advies uitbrengen over de status van het toestel

Heeft u een Feenstra serviceabonnement?
Wij begrijpen uw zorg en willen u graag het volgende meegeven. Feenstra is een gecertificeerd installateur. Als uw cv-ketel door Feenstra is geïnstalleerd, wordt deze  standaard voorzien van een Veiligheidspakket. Dit betekent dat de onderstaande punten nagekeken en/of vervangen worden bij installatie. Belangrijk is hierbij het rookgaskanaal, welke meestal maar één ketelleven meegaat.  

Als u uw ketel niet bij Feenstra heeft aangeschaft, maar wel bij ons in onderhoud heeft gebracht, controleren wij vanaf de 1e toestelinspectie ook altijd onderstaande zaken en zullen deze vervangen waar nodig. Tijdens het 2-jaarlijks onderhoud worden deze zaken ook altijd nagekeken en worden er standaard koolmonoxide-metingen door onze monteurs verricht. 

Heeft u geen serviceabonnement bij Feenstra?
Als uw  cv-ketel door Feenstra is geïnstalleerd wordt deze  standaard voorzien van een Veiligheidspakket. Dit betekent dat de bovenstaande punten nagekeken en/of vervangen worden bij installatie. Belangrijk is hierbij het rookgaskanaal, welke meestal maar één ketelleven meegaat. 

Wilt u de zekerheid van een veilige en goedwerkende cv-ketel, dan adviseren wij u om een serviceabonnement voor uw cv-ketel bij Feenstra af te sluiten. Dit kan al vanaf € 5,71 per maand. Vooraf doen wij altijd een toestelinspectie om te kijken wat de staat van uw cv-ketel is. Tijdens het 2-jaarlijks onderhoud worden bovenstaande zaken ook altijd nagekeken en worden er  standaard koolmonoxide-metingen door onze monteurs verricht.

Heeft u een serviceabonnement bij Feenstra?
Als uw cv-ketel door Feenstra is geïnstalleerd wordt deze  standaard voorzien van een Veiligheidspakket. Daarnaast wordt de veiligheid van uw cv-ketel tijdens het 2-jaarlijks onderhoud altijd nagekeken en worden er standaard koolmonoxide-metingen door onze monteurs verricht. Zo verzekeren wij u van een veilige cv-ketel.

Heeft u geen serviceabonnement bij Feenstra?
Als u geen onderhoudscontract heeft, adviseren wij u om deze alsnog af te sluiten. Dit kan al vanaf € 5,71 per maand. Wij zullen uw ketel als eerste voorzien van een toestelinspectie om te kijken in welke staat deze verkeerd. Hierbij worden ook metingen uitgevoerd.

Wilt u geen abonnement,  maar wel uw ketel gecontroleerd hebben?
Dan kunt u een Ketelcheck+ bij Feenstra afnemen. Voor een eenmalig bedrag van € 99,- (excl. materiaalkosten) doen wij o.a. een veiligheidsinspectie van uw toestel, een rookgasanalyse en koolmonoxidemeting. 

Een nieuwe cv-ketel installeren bestaat uit meer dan alleen uw cv-ketel vervangen. Wist u dat uw rookgasafvoer, welke ervoor zorgt dat de rookgassen veilig worden afgevoerd, ook gemiddeld maar één ketelleven meegaat? Feenstra zorgt van oudsher standaard dat bij het plaatsen/vervangen van uw cv-ketel uw gasleidingen worden nagekeken op lekkages en een koolmonoxidemeting wordt uitgevoerd. Ook wordt gekeken of de gehele rookgasafvoer vervangen moet worden met een nieuwe dak- en/of muurdoorvoer.

Wij brengen dit Veiligheidspakket tegenwoordig extra onder de aandacht van de klant, omdat Feenstra het belang van een veilige cv-installatie wil benadrukken.

In Nederland is dit niet wettelijk vastgesteld bij cv-ketel. Bij de cv-ketels van tegenwoordig wordt het rookgas (wat koolmonoxide-vergiftiging veroorzaakt) naar buiten afgevoerd. Dit is een veilige oplossing, mits ook het rookgaskanaal bij elke nieuwe cv-ketel wordt vervangen en installatie correct gebeurd. Bij Feenstra wordt hier bij installatie/ketelvervanging altijd op gecontroleerd. Daarbij zijn de cv-ketels van tegenwoordig zo intelligent dat zij automatisch afslaan mocht er toch onverhoopt een probleem in de verbranding  van rookgas ontstaat of de schoorsteen verstopt raken. 

Een koolmonoxide-meter bij een geïnstalleerde of onderhouden cv-ketel door Feenstra  is dus niet noodzakelijk. Mocht u dit zelf echter toch prettig vinden, dan kunnen wij deze voor u plaatsen.  

Heeft u een open toestel in huis, dan raden wij u wel aan om een koolmonoxide-melder naast dit toestel te plaatsen of liever nog het toestel te vervangen. Een open (verbrandingen)toestel is een ketel of een geiser waarvan het vlammetje niet is afgesloten door een glazen plaatje. Open toestellen onttrekken zuurstof uit de ruimte waarin het toestel zich bevindt. Ventileren is altijd belangrijk en vooral in een ruimte waarin een open verbrandingstoestel aanwezig is net als goed onderhoud van het toestel. 

Is uw vraag niet beantwoord, neemt u gerust contact op met onze klantenservice 088 - 8455 000.

Heeft u een serviceabonnement bij Feenstra?
Dan is dit mogelijk. Neemt contact op voor meer informatie: 088 8455 000. 

Heeft u geen serviceabonnement bij Feenstra?
Voordat wij een koolmonoxide-meter plaatsen, willen wij eerst een Ketelcheck+ uitvoeren of een onderhoudscontract met u afsluiten. Wij zullen zeker weten of de cv-ketel nog in juiste conditie verkeerd voordat wij deze meter plaatsen. Als vakkundig installateur zien wij dit als onze taak.