Materialen vloerisolatie

HR Vloerisolatie standaard 10 jaar garantie!

Een belangrijk punt bij het kwalitatief isoleren van woningen is het scheiden van de kruipruimte van het woongedeelte. Dit moet bij voorkeur gebeuren door een thermische en luchtdichte scheiding. Hiervoor is ter plaatse gespoten ISOFEKT PLUS(polyurethaan) één van de beste oplossingen.

ISOFEKT PLUS vloerisolatie wordt naadloos tegen de onderzijde van de begane grondvloer, rondom vloeropleggingenen over een bepaalde hoogte van de buitenfunderingsranden gespoten. Hiermee worden koudebruggen  zo veel mogelijk voorkomen.

Vloerisolatie aanvragen

De voordelen van HR VLOERISOLATIE ISOFEKT PLUS op een rijtje

  • ISOFEKT PLUS sluit alle naden en kieren af en zorgt door haar luchtdichte, maar damp-open eigenschappen, voor een perfecte scheiding tussen het klimaat in de kruipruimte en in de woning. Vochtige lucht kan daardoor het woongedeelte niet bereiken.
  • Het twee componenten ISOFEKT PLUS hard-schuim is een product zonder CFK’s (freon) en tast de ozonlaag dus niet aan.
  • Vlamdovend (geen vlamuitbreiding).Wanneer het materiaal in contact komt met open vuur, gaat het niet druipen.
  • De warmtegeleidingscoëfficiënt (ë-waarde) van ISOFEKT PLUS bedraagt 0,027 W/m.K.
  • De ISOFEKT PLUS hardschuim voldoet aan de strenge BKB/KOMO kwaliteitsnorm en is door de overheid goedgekeurd.
  • Is toepasbaar voor zowel houten als betonvloeren.
  • Voorkomt warmteverlies naar de kruipruimte.
  • Levert een forse energiebesparing op: ca. 10-15% minder stookkosten dan bij een ongeïsoleerde vloer.
  • ISOFEKT PLUS vloerisolatie kan tot 50% meer energie besparen dan kruipruimte-isolatie op de bodem van de kruipruimtevloer.
  • 10 jaar garantie.

Werkwijze en controle

Tegen de onderzijde van de vloer wordt meteen spuitpistool de twee componenten, luchtdichte ISOFEKT PLUS isolatie schuimlaag van hoge kwaliteit aangebracht. Deze wordt in enkele lagen gespoten en is binnen enkele minuten volledig uitgehard. Behalve de onderzijde van de vloer worden ook de ‘koude muren’ (buitenfunderingsranden) mee geïsoleerd. Het kruipluik zelf wordt meegespoten (op verzoek leveren wij een nieuw kruipluik)

Feenstra is in het bezit van alle benodigde attesten en certificaten voor het aanbrengen van vloerisolatie. Als extra kwaliteitsgarantie staan we voortdurend onder (steekproefsgewijze) controle van het IKOB-BKB.

 IKB BKB

Verhoging wooncomfort

ISOFEKT PLUS isolatie levert u meer wooncomfort op. De vloer wordt warmer tot (ca. 2,0 – 2,5°C) en er heerst een gelijkmatige temperatuur in huis. Het indirect effect van deze comfortverbetering is dat de thermostaat gevoelsmatig lager kan, wat dus een extra besparing oplevert.

Waardestijging van uw huis

Het aanbrengen van energiebesparende maatregelen komt derhalve direct ten goede aan de waarde van uw woning: deze zal stijgen. Daarbij zullen bij een goed geïsoleerde woning de energielasten veel minder hard stijgen, waardoor ook de energielasten van de woning betaalbaar blijven.

Een bijdrage voor het milieu

Het aanbrengen van1m² ISOFEKT PLUS vloerisolatie betekent over een periode van 75 jaar ±60.000kg minder CO2-uitstoot. Het heeft een goede milieuprestatiebalans. Met een investering in energiebesparende maatregelen spaart u dus zowel uw portemonnee als het milieu!

Vloerisolatie aanvragen

Gezond binnenklimaat

ISOFEKT PLUS isolatie zorgt voor een gezonder klimaat in de woning, omdat er geen transport van lucht, vocht en andere stoffen meer plaatsvindt van de kruipruimte naar de woning. Door het aanbrengen van een goede luchtdichte isolatielaag blijkt de isolatie aan de onderzijde van de vloeren een effectieve maatregel te zijn voor het verminderen van diffusie van vluchtige organische verontreinigingen.

(Bron: Ministerie van VROM)

duurzaam