Feenstra erkend Supafil verwerker

Tot 20% verhoogde isolatiewaarde

Aangezien de spouwbreedte bouwkundig beperkt is, geeft de meerwaarde door dit Supafil HR++ product een verhoogde isolatiewaarde tot 20% in vergelijking met de traditionele spouwmuurisolatie producten. HR++ spouwmuurisolatie is binnen een dag te realiseren zonder veel overlast van ingrijpende werkzaamheden aan de gevel. Voor het aanbrengen van HR++ spouwmuurisolatie wordt vanaf de buitenmuur gewerkt.
thema-isolatie Interesse in spouwmuurisolatie door Feenstra? Advies aanvragen

Energiebesparing

De energiebesparing is afhankelijk van het type woning. Na uitvoering van de isolatiewerkzaamheden kunt u een besparing bereiken van:
HR++ SPOUWMUURISOLATIE Energiebesparing
Tussenwoning 12 - 14%
Halfvrijstaande woning 22 - 24 %
Vrijstaande woning 25 - 26 %

Spouwmuurisolatie aanvragen

Producteigenschappen Supafil

  • De door Feenstra toegepaste Supafil is van zeer hoge kwaliteit en is de eerste hoogrendement inblaaswol met het KOMO-certificaat.
  • Door een optimale gewichtsverdeling ontstaat een homogeen pakket van isolatie in de spouw.
  • Supafil is waterafstotend. Als de buitenmuur nat wordt door regen, zal het vocht niet door de isolatielaag binnendringen naar de binnenmuur. De muur blijft ‘ademen’ omdat de isolatie laag wel waterdamp doorlaat van binnen naar buiten.
  • Supafil is duurzaam. Het wordt eenmalig uit gevoerd voor de levensduur van de woning met behoud van zijn eigenschappen.

Nieuwe boortechniek

Feenstra Supafil erkendNaast de bestaande 17 en 22 mm boortechniek is er sinds kort een boortechniek met een boordiameter van 14 mm. Deze nieuwe boortechniek heeft Knauf Insulation ontwikkeld. Feenstra Isolatie heeft bij het IKOB-BKB testen gedaan om aan te tonen dat onze isolatie-experts in staat zijn om met de boortechniek van 14 mm te kunnen isoleren. De uitslagen van deze test zijn positief en Feenstra Isolatie is op dit moment het tweede bedrijf in Nederland dat onder certificering van het IKOB-BKB mag werken met de boordiameter van 14 mm.

Erkend door IKOB-BKB

IKOB-BKB is al jaren maatgevend op het gebied van kwaliteitsborging en -verbetering in de bouwwereld. IKOB-BKB beoordeelt bedrijven, systemen, processen en producten op basis van erkende normen en richtlijnen zoals NEN, ISO en KOMO.

KM ikobkb 260x100

Feenstra erkend Supafil verwerker

Knauf Insulation werkt nauw samen met gespecialiseerde en erkende na-isolatie bedrijven en voorziet in een geaccrediteerde opleiding om verwerkers op te leiden tot specialisten.

Het doel van de opleiding is om zowel theoretische, als praktische achtergrond te verstrekken aan verwerkers die werken met Supafil inblaaswol. Tijdens deze uitgebreide training zijn alle essentiële aspecten aan bod gekomen voor een optimale verwerking van Supafil, onder meer; het product, de materialen, inspectie, boortechnieken en -patronen, testmethodes en het werken met de inblaasmachine.

Het volgen van deze opleiding bij Knauf Insulation voor de installateurs leidt tot de erkenning en certificatie van de installateur in het kader van ATG voor na-isolatie van spouwmuren. ATG erkende verwerkers zullen een gegarandeerde kwaliteit kunnen leveren, aangezien ze getraind zijn door Knauf Insulation en tijdens het werk gemonitord worden door BCCA inspecteurs. Voor de installateurs leidt de unieke, vooruitstrevende opleiding tot specialisten die getraind zijn om Supafil op juiste wijze te verwerken en zodoende de kwaliteit te kunnen garanderen. In Nederland dient de verwerker ook IKOB-BKB gecertificeerd te zijn, om de kwaliteit van het te leveren werk te garanderen. Knauf Insulation voorziet in haar Trainingscentrum in de door IKOB-BKB erkende opleiding om verwerkers op te leiden tot specialisten.

Spouwmuurisolatie aanvragen