Isolatieherstel

Het aanbrengen van (na-)isolatie is altijd maatwerk. Iedere woning is anders en elke situatie vraagt om een specifieke isolatie oplossing. Feenstra helpt bij de totale oplossing.

Heeft u een specifieke isolatie vraag of situatie? Dan bent u bij Feenstra aan het goede adres. Feenstra heeft al meer dan 50 jaar ervaring met het isoleren van woningen en bedrijfsruimten. Zodoende weten onze isolatie specialisten vrijwel altijd een passende oplossing. Ook voor de isolatieherstel.

thema-isolatie Spouwmuurisolatie advies? Nu aanvragen

Spouwmuurvervuiling verwijderen

Het verwijderen van spouwmuurvervuiling is één van de extra isolatie services die Feenstra u aanbiedt.

Tussen de buitenmuur en de binnenmuur zit de spouwruimte. Indien er in de spouw vervuiling zit, zoals zand of puin, is het nodig om dit eerst te laten verwijderen. Eventueel kan de spouw, indien dit noodzakelijk is, gevuld worden met isolatiemateriaal.

Waarom het zinvol is om spouwvervuiling te verwijderen
Een vervuilde spouw heeft een grote kans op condensatievorming op de binnenmuur waardoor schimmelvorming kan ontstaan. Op de plek waar de vervuiling zit ontstaat namelijk een zogenaamde “koudebrug” waardoor vochtproblemen in huis kunnen ontstaan. Feenstra brengt spouwmuurisolatie alleen aan in een schone spouwmuur. Als uw spouw vervuild is, dan dient deze vervuiling eerst verwijderd te worden. Dit gebeurt door een paar gevelstenen uit de muur te snijden, waarna de vervuiling handmatig verwijderd wordt. Alleen dan kan uw woning optimaal geïsoleerd worden. Feenstra kan zowel de spouwmuur reinigen als isolatie aanbrengen in de spouwmuur voor u verzorgen.

De aanpak van Feenstra voor de controle op spouwvervuiling
Onze adviseurs herkennen spouwvervuiling onder meer aan verkleuring van de muur. Op deze kenmerkende plaatsen maakt de adviseur een gaatje in de muur en bekijkt dan met een endoscoop de spouw. Hiermee kan de adviseur de mate van vervuiling in de spouw waarnemen. Als de adviseur spouwvervuiling vindt, dan boort hij of zij extra gaten om te kijken hoeveel spouwvervuiling in de muur zit. U krijgt dan advies en een begroting over de mogelijkheden om de vervuiling te laten verwijderen. Na verwijdering kunnen wij de spouw van uw woning isoleren.

Impregneren
van de gevel

Impregneren komt neer op het vochtwerend maken van uw gevel waardoor uw gevel langer droog en schoon blijft. Bij het impregneren wordt de gevel bewerkt met een speciaal middel dat de muren wel laat 'ademen'. Daardoor kan het ongewenste vocht van binnenuit uw woning verlaten, terwijl vocht van buiten uw woning niet kan binnen dringen. Het impregneren van uw woning zorgt er tevens voor dat uw woning beter is geïsoleerd, omdat uw gevel droog blijft.

Indien uw woning is voorzien van een poreuze steensoort (sterk vochtopnemend), raden wij u aan om de buitenmuren te impregneren. Een sterk vochtopnemende steensoort zorgt dat vocht en stoffen sneller worden opgenomen in de muur. Dit wilt u uiteraard niet. Impregneren zorgt dan ook voor een laagje op de buitenmuren, waardoor die beschermd worden.

De werkwijze van Feenstra impregneren van gevels
Er zijn diverse methodes om gevels te impregneren. Dit kan middels een kwast, een roller of speciale spuitapparatuur. Welke methode het beste in uw situatie past, zal onze adviseur ter plekke bepalen, na gedegen onderzoek van de muren.

De voordelen van het impregneren van de gevel

  • Vocht kan uw gevel niet meer binnentreden.
  • Uw gevel zal een langere levensduur krijgen met lagere onderhoudskosten.
  • De aangroei van mossen en algen wordt beperkt.
  • Het impregneren van de gevel leidt tot een verbeterde isolatiewaarde van uw gevel.