Voordelen isolatie

Minder energiekosten

De energiebesparing van isolatie is afhankelijk van het type woning. Deze loopt uiteen van 12-14% op het energieverbruik in geval van een tussenwoning en tot 25-26% op het energieverbruik in geval van een vrijstaande woning. 

Snelle terugverdientijd

Uw investering in dakisolatie verdient zich gemiddeld binnen 5 tot 8 jaar terug. Bij de stijgende energieprijzen wordt de terugverdientijd van dakisolatie zelfs nog kleiner. Wanneer u in aanmerking komt voor subsidie, dan wordt de terugverdientijd nog eens extra verkort. Lees hier meer over subsidies vanuit de overheid, provincie of gemeente. Deze vorm van isolatie is daarmee uitstekend geschikt voor u: Een relatief korte terugverdientijd en maximale verhoging van het leefcomfort.

Verhoging van het wooncomfort

Door het isoleren stijgt de oppervlakte temperatuur aan de binnenzijde. Door de afwezigheid van oppervlakten die kou uitstralen in huis, wordt de warmteafgifte gelijkmatig beleefd. Dit resulteert vanzelfsprekend in minder energieverbruik, maar daarbij ervaart u het binnenklimaat in de ruimte als prettiger. 

Waardestijging van uw huis

Het aanbrengen van energiebesparende maatregelen wordt gezien als een woningverbetering. Een investering in energiebesparende maatregelen zal daarom de waarde van uw woning doen stijgen. Daarbij zullen bij een goed geïsoleerde woning de energielasten veel minder hard stijgen, waardoor ook de energielasten van de woning betaalbaar blijven.  

Een bijdrage aan het milieu

Doordat u minder energie verbruikt, draagt u bij aan het terugdringen van de CO2 uitstoot. U bespaart zowel het milieu als uw portemonnee.

Denkt u ook aan het isoleren van uw woning?

Bekijk dan de mogelijkheden die Feenstra isolatie u biedt en welke isolatievorm(en) het meest geschikt voor u zijn.

Feenstra isolatie