Veiligheidspakket

Feenstra veiligheidspakketVeiligheidspakket cv-ketel montage

Voor een veilige en complete cv-ketel installatie verkoopt Feenstra standaard bij iedere installatie een veiligheidspakket. Zo weet u zeker dat u veilig kan genieten van warmte en warm water. Het veiligheidspakket kost € 150,- bovenop de aanschafprijs van de ketel en bestaat uit:

  • Standaard dak- en/of muurdoorvoer
  • Correct beugelen van de rookgasafvoer volgens richtlijnen Rogafa
  • Koolmonoxidemeting
  • Afregelen van de ketel
  • Controle leidingen op gaslekkages

Op deze wijze zorgen we ervoor dat elke nieuwe installatie volledig voldoet aan alle veiligheidsnormen.

Cv-ketel advies

Een nieuwe cv-ketel installeren bestaat uit meer dan alleen uw cv-ketel vervangen.

Wist u dat uw rookgasafvoer, welke ervoor zorgt dat de rookgassen veilig worden afgevoerd, ook gemiddeld maar één ketelleven meegaat? Het is dus zaak om de gehele rookgasafvoer tijdig te vervangen met een nieuwe dak- en/of muurdoorvoer. Ook voor uw veiligheid is het belangrijk dat uw gasleidingen worden nagekeken op lekkages en een koolmonoxidemeting wordt uitgevoerd.

Waarom uw rookgasafvoer vervangen? 

Net als een cv-ketel gaat uw rookgasafvoer gemiddeld 15 jaar mee. Tijdens het condensatieproces in de cv-ketel komt er zuur vrij. Dit zuur tast de rookgasafvoer aan en kan bij niet tijdige vervanging zorgen voor beschadiging of gaten in uw rookgas-afvoerleiding. Dit kan leiden tot het vrijkomen van rookgassen in uw woning.

Onvolledige verbranding van rookgassen is veelal de oorzaak van koolmonoxidevergiftiging. Bij 46% van de koolmonoxideongevallen gebeurt dat met een cv-installatie. Daarnaast bestaat er een kans op lekkages. De kunststof dakpan of loodslab welke 15 jaar op het dak heeft gezeten, kan beschadigd zijn door de invloed van zon, regen, sneeuw en vorst.

Koolmonoxide: onderschat en onbegrepen gevaar

Dak- en muurdoorvoer

muur dakdoorvoer

Bij het verbranden van gas komen schadelijke  rookgassen vrij.  De afgekoelde verbrandingsgassen, ook wel rookgassen genoemd, worden afgevoerd via de rookgasafvoer welke boven op uw cv ketel zit. Deze pijp heeft verbinding met uw dak- en/muur. Het geheel van materialen heet dak- en/of muurdoorvoer.

Feenstra vakmanschap

Feenstra is in het bezit van een groot aantal certificeringen. Dit laat zien dat onze dienstverlening en de organisatie van hoogstaand niveau zijn, hetgeen door de externe certificerende instanties keer op keer bevestigd wordt. Onderstaande certificeringen zijn de belangrijkste vermeldingen uit een lange lijst die onze organisatie bezit en beheerst.

KM 4sios 260x100KM kiwa ohsas18001 260x100KM kiwa vgm 260x100KM uneto 260x100KM vca 260x100KM komo 260x100KM mmm 260x100KM ikobkb 260x100